Kremowa jaglanka z nutą pomarańczy. Nic tak nie umila poranków, jak ciepłe śniadanie. I to nie byle jakie!
składniki:
(przepis na 2 porcje)
pół szklanki kaszy jaglanej
1 banan
1 pomarańcza
2 szklanki mleka
2 łyżki miodu
przyrządzanie:
- Pomarańczę obierz, pokrój na drobne kawałki.
- Kaszę jaglaną delikatnie prażymy na patelni, a następnie płuczemy na sicie pod ciepłą wodą. Przekładamy do garnka, dodajemy mleko i gotujemy na małym ogniu, aż kasza wchłonie całe mleko i będzie miękka. Pod sam koniec gotowania dodajemy pokrojoną na drobno pomarańczę.
- Ugotowaną kaszę przekładamy do blendera, dodajemy banana, miód.
- Całość miksujemy do uzyskania gładkiego musu.
- Dekorujemy według uznania, podajemy od razu.