Kremowa i szybka zupa z ogórka i ricotty. Nieco zmieniony klasyk, ale wciąż pyszny!

składniki:
- 1 litr bulionu z warzyw lub rosołu
- 2 świeże ogórki
- opakowanie serka ricotta
- czosnek - 2 ząbki
- 1/2 cebuli białej
- sól, pieprz, papryczka do smaku
- 2 łyżki śmietany 18%
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














