Najszybsza zupa paprykowa ze świeżej papryki i pomidorków cherry. Zdrowa, pełnowartościowa, kremowa. Po prostu rozpływa się w ustach!

składniki:
- 1 czerwona papryka
- 4 pomidorki cherry
- 1 litr bulionu z warzyw + marchew i pietruszka z bulionu
- 2 ząbki czosnku
- garść pietruszki
- 2 łyżki śmietany 18%
- przyprawy do smaku: sól, pieprz, suszone zioła
przyrządzanie:
- BULION PODGRZEWAMY.
- W MISCE BLENDERA MIKSUJEMY PIETRUSZKĘ, CZOSNEK, OBRANĄ ZE SKÓRKI PAPRYKĘ ORAZ POMIDORKI CHERRY. DOLEWAMY ŁYŻKĘ GORĄCEGO BULIONU I ODSTAWIAMY NA BOK NA 5 MINUT.
- W TYM CZASIE HARTUJEMY ŚMIETANĘ.
- DOLEWAMY PAPRYKOWY MIX DO BULIONU. WSZYSTKO JESZCZE RAZ MIKSUJEMY I W MIĘDZYCZASIE STOPNIOWO WLEWAMY ŚMIETANĘ.
- DOPRAWIAMY.
- SMACZNEGO!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














