Najszybsza zupa paprykowa ze świeżej papryki i pomidorków cherry. Zdrowa, pełnowartościowa, kremowa. Po prostu rozpływa się w ustach!
składniki:
- 1 czerwona papryka
- 4 pomidorki cherry
- 1 litr bulionu z warzyw + marchew i pietruszka z bulionu
- 2 ząbki czosnku
- garść pietruszki
- 2 łyżki śmietany 18%
- przyprawy do smaku: sól, pieprz, suszone zioła
przyrządzanie:
- BULION PODGRZEWAMY.
- W MISCE BLENDERA MIKSUJEMY PIETRUSZKĘ, CZOSNEK, OBRANĄ ZE SKÓRKI PAPRYKĘ ORAZ POMIDORKI CHERRY. DOLEWAMY ŁYŻKĘ GORĄCEGO BULIONU I ODSTAWIAMY NA BOK NA 5 MINUT.
- W TYM CZASIE HARTUJEMY ŚMIETANĘ.
- DOLEWAMY PAPRYKOWY MIX DO BULIONU. WSZYSTKO JESZCZE RAZ MIKSUJEMY I W MIĘDZYCZASIE STOPNIOWO WLEWAMY ŚMIETANĘ.
- DOPRAWIAMY.
- SMACZNEGO!