Kremowa zupa szparagowa z dodatkiem wędzonego chipsa to idealne danie w sezonie szparag. Spróbuj tego przepisu.

składniki:
1 pęczek białych szparagów
1l bulionu z warzyw
1 ziemniak
oliwa z oliwek
sól i czarny pieprz
przyrządzanie:
- Szparagi i ziemniaka obrać. Ziemniaka ugotować al-dente.
- W rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek, cebulę, szparagi i podsmażać przez 5 minut. Następnie wlać wywar, dodać ziemniaka i gotować przez 20 minut.
- Na koniec zblendować, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką. Podawać ziemniaczanym czipsem i kilkoma kroplami oliwy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














