Jeśli wybierzesz ciecierzycę z puszki to zupa będzie gotowa w trzy migi! Jest bardzo kremowa i niezwykle sycąca. Wysoka zawartość biała czyni ją świetną alternatywą dla dania mięsnego! 
 

składniki: 
puszka ciecierzycy lub szklanka ugotowanej
4 ząbki czosnku
cebula biała
2 ziemniaki
woda, około 2 litry
pół szklanki mleka
sól, pieprz
łyżka masła
przyrządzanie:
- Warzywa obieramy, kroimy na drobno
- Masło roztop i podsmaż na nim cebulę i czosnek, po chwili dodaj ziemniaki
- Smaż około 5 minut
- Ciecierzycę odcedź
- Wszystkie składniki i przyprawy wrzuć do garnka i zalej wodą
- Gotuj około 15 minut, po czym zmiksuj na gładko
- Dopraw jeśli jest za mało słona
- Dolej mleko i zagotuj raz jeszcze
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














