Kremowa zupa na bazie dorsza, z serkiem topionym. Można się uzależnić. 
 

składniki: 
 
przyrządzanie:
- Marchew, seler obrać i pokroić w kostkę. Ugotować w osolonej wodzie, do miękkości
- Następnie dodać pokrojonego w grubą kostkę dorsza oraz serki topione.
- Śmietanę zahartować i wlać do zupy. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do wszystkiego.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i przecierem pomidorowym.
- Gotować zupę chwilę na wolnym ogniu, następnie wyłączyć i dodać dowolną zieleninę
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














