Kremowa zupa z kalafiora. Bardzo delikatna w smaku.

składniki:
- kalafior
- 1 litr wywaru z warzyw
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- śmietana do zupy
przyrządzanie:
- Na oliwie zeszklij cebulę.
- Dodaj ziemniaki pokrojone w bardzo małą kosteczkę oraz posiekany czosnek.
- Całość smaż około 5-8 minut.
- Zalej gorącym bulionem, dodaj kalafiora i gotuj około 15 minut.
- Dodaj sól, pieprz, oraz śmietanę i zmiksuj na gładki krem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














