Idealne na kolację bądź na przekąskę. Pyszne i aromatyczne krewetki z czosnkiem i chilli. Wypróbuj nasz sprawdzony przepis i zachwyć wszystkich!

składniki:
- 1/2 kg obranych, mrożonych krewetek
- papryczka chili
- 7 ząbków czosnku
- oliwa
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Krewetki rozmrozić.
- Papryczkę oczyść z nasion, następnie posiekaj wraz z natką.
- Pokrój drobno czosnek.
- Papryczkę i czosnek wrzuć na rozgrzaną oliwę, przesmaż. Wrzuć krewetki, podsmaż na dużym ogniu.
- Całość oprósz solą i posyp natką.
- Smacznego!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













