Krewetki z piekarnika. Pyszny przepis na zdrowe danie kuchni śródziemnomorskiej!
składniki:
- około 20 surowych tygrysich krewetek
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
przyrządzanie:
Marynata: czosnek pokrój na cienkie plasterki, połącz z pozostałymi składnikami.
Krewetki polej marynatą i odstaw do lodówki na około 2 godziny.
Nagrzej piekarnik do temperatury 200 st i zapiekaj krewetki przez 6 minut.
Podawaj z świeżą bagietką
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















