Pyszne krokiety idealne na święta.

składniki:
Ciasto
- 1 szkl. wody
- 6 jajek
- 3 szkl. wody
- sól
- pieprz
- 1 kg kapusty kiszonej
- 7 jajek
- 3 cebule
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- 1 szkl. bułki tartej
- 4 jajka
przyrządzanie:
- Zrób ciasto z 6 jajek, maki i wody. Dopraw solą i pieprzem. Zostaw na 30 minut, aby ciasto odpoczęło., następnie usmaż naleśniki.
- Kapustę poszatkuj, ugotuj i odcedź. Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
- Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę i zeszklij na oleju. Dodaj odcedzona kapustę, wymieszaj i dopraw sola i pieprzem. Dodaj pokrojone jajka.
- Porcje farszu układaj na usmażonych naleśnikach i zawiń. Obtocz w bułce i w rozmąconym jajku.
- układaj na rozgrzanym oleju i obsmażaj.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














