Najszlachetniejsza z ryb, ale czy faktycznie taka zdrowa? Tak, jeśli wybierzesz ten najlepszy okaz. Który łosoś jest zatem lepszy: atlantycki czy norweski? Oto odpowiedź!
- Najlepszy łosoś to ten żyjący na wolności: atlantycki i pacyficzny. W naszych sklepach króluje jednak łosoś norweski, hodowlany o charakterystycznej mocno pomarańczowej barwie. Nie jest on tak cenny, jak gatunki wyżej wymienione, ale śmiało można się nim zajadać. Lepiej unikać jedzenia łososia bałtyckiego i to z dwóch powodów.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















