
Jedno z tych dań kuchni indyjskiej, które można przygotować u nas o każdej porze roku
przepis z kuchni: indyjskiej
czas: 30 minut
liczba porcji: 4
składniki:
3 małe cebule
1 czerwona papryczka chilii
1 łyżka oleju
1/4 łyżki nasion cebuli
1 puszka kukurydzy
mały kalafior
3-7 listków mięty
sól do smaku
przyrządzanie:
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Papryczkę obrać z pestek i drobno posiekać. W woku rozgrzać olej, smażyć ziarna cebuli przez ok. 30 sekund. Dodać cebulę i smażyć kolejne 5 minut do chwil,i gdy stanie się złotobrązowa. Dodać chilii, kukurydzę, różyczki kalafiora i na niewielkim ogniu dusić przez ok. 5 – 8 minut. Posolić do smaku, dodać liście mięty i natychmiast podawać.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













