Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ?  Gotowe w 15 minut.

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ? Gotowe w 15 minut.

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Słowniczek kulinarny

Słowniczek kulinarny

Bucatini

Z daleka wygląda jak spaghetti, ale jeśli spojrzymy na nie z bliska, zobaczymy, że makaron w kształcie podłużonych i długich rurek jest pusty w środku. Nazwa pochodzi od włoskiego słowa buco, co oznacza po włosku.. dziura.Bucatini uważany jest za najbardziej ...

Więcej

Cabernet Sauvignon

Powstał w XVII wieku we francuskim regionie Bordeaux z połączenia sauvignon blanc i cabernet franc. Jest najpopularniejszym szczepem winogron we Francji, ale znalazł też spore uznanie w krajach Nowego Świata, takich jak Chile, Argentyna i USA (Kalifornia).

Więcej

Becherovka

Jego pomysłodawcą był lekarz z Karlovych Var, Jan Becher. W 1807 roku na rynku pojawiły się pierwsze sygnowane przez niego likiery ziołowe. Już w po 1840 roku jego syn Johann zaczął masową produkcję Becherovki. Jednym z patentów na sukces jest ...

Więcej

Triple sec

Za wynalazcę tego likieru uważa się Jeana-Baptiste\’a Combiera, który stworzył go w 1834 roku na bazie pomarańczy z Haiti. Triple sec tej marki (Combier) wciąż wyrabiany jest tylko z wywodzących się z tamtych stron świata owoców. Nazwa triple sec wywodzi ...

Więcej

Fondue

Danie to zostało wymyślone przez szwajcarskich górali. Podobno w ten sposób pozbywali się zimą resztek suchego, żółtego sera, który został im po lecie i jesieni. Danie przygotowuje się z sera właśnie, białego wina, ziół i innych dodatków. W otrzymanej przez ...

Więcej

Eskalopki

Według wszelkich receptur mięso rozbijane jest tłuczkiem, a następnie smażone na tłuszczu. W kuchni polskiej istnieje ponad sto różnych, często bardzo podobnych do siebie przepisów na eskalopki.

Więcej

Dip

Gęsty sos do maczania drobnych przekąsek, na przykład pokrojonych w słupki warzyw, krakersów, chipsów czy pieczywa. Przygotowywany jest zazwyczaj z gęstej śmietany, jogurtu naturalnego z domiszką czosnków, przypraw czy ziół.

Więcej

Imbir

Jego nazwa łacińska to Zingiber Boehm. To, co uźywamy do spożycia, jest kłączem imbiru. Ale dodatkowo roślinę tę wykorzystuje się w lecznictwie, a także – ze względu na przepiękne kwiaty – jako ozdobnę. Oprócz niezwykłego smaku, który doskonale wzbogaca smak ...

Więcej

Trawa cytrynowa

W południowej i południowo-wschodniej Azji bez trawy cytrynowej nie można sobie wyobrazić przygotowania dużej części potraw. Roślina ta, ze względu na swój smak i aromat jest bardzo cenionym dodatkiem, traktowanym na prawach przyprawy. Świeże liście (w Polsce praktycznie niedostępne) dostarczają ...

Więcej