Bez ziół mięsne dania byłby nijakie, bez charakteru, mdłe. Jednak nie wszystkie pasują do mięs, warzyw czy sosów. Zobacz, jak je wybrać, aby wydobywały z mięsnych potraw to co najlepsze! WOŁOWINA- goździki, jałowiec, liść laurowy, cząber CZYTAJ ...
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
KASZA KUSKUS- 5 faktów, które cię zaskoczą!
Kasze na naszych stołach goszczą rzadko, a szkoda, bo są jednym z najzdrowszych produktów. Dzisiaj pod lupę bierzemy kasze kuskus. Oto 5 faktów, które powinniście znać, jeśli macie do niej słabość! Kasza kuskus zwana jest też grysikiem pszennym, ...
8 ziół i przypraw, które naturalnie wspomagają przemianę materii!
To niesamowite, ale niektóre zioła i przyprawy wspomagają naszą pracę jelit i są sprzymierzeńcami w walce o szczupłą sylwetkę. Oto 8 z nich! Dostępne w każdym sklepie, prawdopodobnie używasz ich bardzo często! BAZYLIA WSPOMAGA TRAWIENIE TŁUSZCZU I ...
PRODUKTY PSZCZELE- 4 rzeczy, które musisz o nich wiedzieć!
Produkty pszczele stosuje się w profilaktyce chorób serca i w łagodzeniu ich objawów. Oto 4 rzeczy, które musicie o nich wiedzieć. MLECZKO PSZCZELE- czyli kremowa substancja o barwie białej lub żółtawej stanowiąca wydzielinę ślinianek młodych pszczół robotnic. Ma ...
Jak zrobić idealne ciasto kruche i półkruche? 8 ważnych rad!
Ciasto kruche jest bardzo wymagające, ale jeśli zastosujesz kilka poniższych trików, to już zawsze będzie wychodziło na szóstkę z plusem! Do dzieła! Udanych wypieków, dajcie znać w komentarzach czy znaliście te rady! Najlepsza do ciasta kruchego jest mąka ...
Jak uratować przypalony bigos?
Bigos to potrawa, która gotuje się długo i dlatego często przypala się od spodu. Co zrobić, aby uratować mocno przypalony bigos? Oto prosta wskazówka! Kiedy przytrafi ci się taka sytuacja, jak najszybciej przełóż potrawę do innego garnka. ...
Jak uratować rozpadające się podczas gotowania pierogi?
Przerabiała to każda początkująca pani domu. Podczas gotowania ciasto pierogowe zaczyna się rozpadać, a farsz wypływa z pierogów? Oto prosta rada jak wybrnąć z takiej sytuacji! Jeśli po ugotowaniu pierwszej partii pierogów, zauważyłaś, że wiele z nich rozpadło się ...
MROŻENIE jedzenia- 4 istotne wskazówki
Jeśli często mrozisz swoje dania, dowiedz się jak to robić najlepiej oraz jakie zalety niesie taki sposób przechowywania pożywienia. Mrożenie to dobry sposób na zachowanie wartości odżywczych warzyw i owoców. Straty witaminy C w mrożonkach wynoszą tylko 15%. ...
Czym się kierować kupując CHLEB? 6 ważnych wskazówek
Większość z nas nie wyobraża sobie bez chleba posiłku. Jemy go na śniadanie, na kolację, a czasem jako dodatek do zup. Jak zatem wybrać chleb idealny? 6 ważnych wskazówek! Jak wygląda idealny bochenek? Prawdziwy chleb zawiera mąkę, wodę, ...
Jak zrobić idealne faworki i pączki? 8 rad
Bez faworków i pączków nie wyobrażamy sobie ani karnawału, ani tłustego czwartku, ani ostatków. Co zrobić, aby rozpływały się w ustach? Oto 8 prostych rad. Ciasto na faworki należy wyrabiać dosyć intensywnie, rozciągać i składać, uderzać wałkiem. Wyrabianie ...