Rady, które odmienią smażenie i pieczenie mięsa. Bardzo proste, ale wprowadzą wielka rewolucję w Twojej kuchni. RADA NUMER 1 : Jeśli w czasie rozbijania mięsa na kotlety zdarza ci się je porwać,na tłuczek załóż woreczek foliowy- rozbijanie mięsa przez ...
Kulinaria – znajdziesz tu przepisy kulinarne, ciekawostki kulinarne i wiele innych. Serwis dla wszystkich których pasją jest gotowanie z przepisów książki kucharskiej oraz kuchnia polska i światowa.
10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia
Ten wpis nie zagwarantuje idealnej receptury na deser, ale za to podkręci ochotę na coś słodkiego. Wiele z tych rzeczy można jednak przyrządzić bez wiedzy o składnikach i wykonaniu lub zaryzykować i stworzyć swoją recepturę na dany deser. Jeśli się ...
5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS
Dla zabieganych, dla studentów, dla początkujących w kuchni, dla leniuchów. Te przepisy dedykowane są wszystkim tym osobom, które chcą spędzić maksymalnie kwadrans w kuchni. Przygotowaliśmy 5 propozycji na naprawdę błyskawiczne obiady, które nie wymagają specjalnych umiejętności, drogich składników i skomplikowanych ...
TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek
Dla miłośników szynki przygotowaliśmy listę przepisów z dodatkiem tego składnika. Wśród nich przekąski, dania główne, makarony, zapiekanki… Korzystajcie! Oto najlepsze przepisy z szynką! Zapiekanka z szynką, makaronem i pomidorkami kolejny przepis na następnej stronie >>>
CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY
SPRAWDŹ PRZEPIS NA SZYBKIE GRZANKI >>>>>>>>>>>>
Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!
Nie ma nic gorszego niż wykipiałe o poranku mleko! Taka sytuacja potrafi popsuć cały dzień. Można jej zapobiec, stosując kilka prostych rad. RADA NR 1: Aby mleko nie wykipiało, należy ściany garnka posmarować masłem, oliwą lub margaryną na wysokość ...
Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?
Groszek, brokuł, szpinak, kapusta to zielone warzywa, które mają skłonność ulatniania koloru podczas obróbki termicznej. Piękniej wyglądałyby w intensywnych barwach i to jest możliwe. Oto kilka trików, które pomogą zatrzymać zielony kolor warzyw podczas gotowania lub pieczenia! RADA ...
Jak uratować PRZESOLONĄ ZUPĘ
Czy przesolona zupa nadaje się już tylko do zlewu? Absolutnie nie daj sobie tego wmówić! Wystarczy kilka sprytnych trików i nikt nie będzie miał wątpliwości, że zrobiłaś pyszny obiad! Po nadwyżce soli nie będzie ani śladu! RADA NR ...
Kremowa zupa z brokuła, cukinii i cebuli
PRZEPIS NA KOLEJNEJ STRONIE >>>
Zapiekanka z szynką, makaronem i pomidorkami
POZNAJ WYKONANIE >>>