Woda tak samo jak tlen jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Znajdziemy ją zarówno w napojach czy zupach, ale duża ilość wody kryje się w owocach. Oto TOP 10 źródeł wody. Woda odgrywa wiele ważnych ról w naszym organizmie. Specjaliści ...
Wokół stołu, kuchni i gotowania – Znajdziesz tu wszystko co potrzebne do przyrządzenia wyśmienitych potraw: książka kucharska, dodatki i produkty spożywcze.
10 produktów, które hamują apetyt
Apetyt zależny jest od trybu życia, zdrowia, stresu, depresji, czy różnych czynników emocjonalnych. Jeżeli chcesz zmniejszyć łaknienie, to jedz te produkty. Płatki owsiane KOLEJNY PRODUKT >
10 produktów, które doskonale oczyszczają organizm
Nawet jeśli codziennie pijemy wystarczającą ilość wody, to jednak nie możemy czuć się w pełni wolni od toksyn. Na szczęście wiele roślin doskonale oczyszcza nas organizm i tym samym usuwa większość szkodliwych substancji. Oto najlepsze produkty, które odświeżą nasze ciało! ...
7 korzyści zdrowotnych, które daje żurawina
Małe, czerwone owoce o cierpkim smaku mają mnóstwo zalet. Zawierają mnóstwo przeciwutleniaczy, witamin, oraz żelazo, wapń, magnez, fosfor, cynk i potas. Żurawina jest niskokaloryczna i zawiera aż 80% wody. Oto niektóre korzyści tych cudownych owoców. Chronią układ moczowy ...
5 ciekawostek o CIECIORCE
Ciecierzyca jest rodzajem rośliny strączkowej. Szczególnie uwielbiana przez wegetarian, ponieważ jest bogata w aminokwasy, co sprawia, że jest idealnym zamiennikiem mięsa. Sprawdź dlaczego warto ją jeść! Zobacz też: SAŁATKA Z CIECIORKĄ 1. DZIAŁA PRZECIWBÓLOWO Spożywanie cieciorki przyczynia się ...
Idealny lukier – jak zrobić?
Cukier puder przesiej przez sitko. Sok z cytryny wymieszaj z letnią wodą. Do soku z wodą stopniowo dodawaj cukier puder. Cały czas mieszaj łyżką. Jeżeli lukier jest za rzadki, dosyp więcej cukru pudru. ZOBACZ RÓWNIEŻ: Ciasteczka owsiane ...
Masło klarowane – jak zrobić?
Masło klarowane działa przeciwzapalnie i trawi się zdecydowanie łatwiej niż normalne masło. Doskonale sprawdza się podczas smażenia, nie przypala się i nie dymi. Trzymaj je w zamkniętym, szklanym słoiku i przechowuj w lodówce nawet przez kilka miesięcy! Co będzie ...
Kuchenne triki: domowa przyprawa do piernika
Aromatyczny zapach pierniczków kojarzy nam się ze świętami Bożego Narodzenia. Piernikowe gwiazdki można kolorowo ozdabiać i wieszać na choince. Czy wiesz jak zrobić prawdziwą przyprawę do piernika? Zobacz, to bardzo proste. Jak zrobić domową przyprawę do piernika? ...
Kuchenne triki: domowy cukier waniliowy
Czy zauważyłaś, że na opakowaniu cukru, który kupujesz w sklepie jest napisane “cukier wanilinowy”, a nie waniliowy? Czym to się różni? Ten cukier nie ma nic wspólnego z prawdziwą wanilią, a jedynie zawiera aromat – etylowanilina. Dowiedz się jak przygotować ...
Resztki jedzenia w kuchni? Podpowiadamy jak je wykorzystać!
Czy zdarza Ci się ugotować za dużo ziemniaków, makaronu lub po prostu wyrzucasz zbyt wiele jedzenia? Zmień swoje nawyki i wykorzystaj resztki do nowych potraw. Zobacz nasze propozycje i koniecznie podziel się swoimi przepisami! ZIEMNIAKI – to ich zostaje ...