Na patelnię wysypać i rozpuścić cukier. Otrzymaną w taki sposób jasną, karmelową masę połączyć z anyżem i wodą. Zagęścić sos, odparowując wodę.
Przepisy kulinarne na szybkie i wykwintne dania główne, przepisy na potrawy z całego świata, które z łatwością zrealizujesz w swojej kuchni bez pomocy kucharza !
Maliny zapiekane pod kruszonką
-Mąkę łączę ze startą na tarce margaryną. Ugniatam do momentu, aż powstanie krucha konsystencja. -Dodaję płatki migdałów oraz cukier. -Maliny kroję w mniejsze kawałeczki. -układam w naczyniu żaroodpornym i posypuje wcześniej przygotowaną kruszonką. -Całość wkładam do piekarnika na 35 minut ...
Sos pomidorowo-paprykowy —> idealny do mięsa i gołąbków
>
Pasta brokułowo-pietruszkowa do kanapek
-Brokuła gotuj przez 5 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru (po 2 łyżeczki) -w blenderze zmiksuj: pietruszkę, prażone ziarna słonecznika, czosnek, ugotowanego brokuła al dente, przyprawy. Dodaj odrobinę oliwy z oliwek lub oleju lnianego
Sos karmelowy z brandy i migdałami
zobacz wykonanie >>>
Kremowe smoothie z trzech składników – w wersji na zielono
zobacz wykonanie >>>
Śniadanie wegetariańskie – tost z jajkiem i awokado
zobacz wykonanie >>>
PASTA DO CHLEBA Z KUKURYDZY I MARCHEWKI! PYCHA!
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>
NAJPYSZNIEJSZE SAŁATKI LATA- 8 prostych przepisów
Lato już powoli chyli się ku końcowi. Dlatego warto zaszaleć w kuchni i przygotować na jego pożegnanie jedną z poniższych sałatek. Składniki znajdziecie w ogrodzie, albo w każdym sklepiku warzywnym. Porcja witamin gwarantowana! SAŁATKA IŚCIE ZIELONA PRZEPIS TUTAJ KLIK>>>>>>>>>>>KLIK>>>>>>>>>>> ...
Jak zrobić sos Napoli?
zobacz wykonanie>>>