Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Przepisy na Dania główne

Przepisy kulinarne na dania główne – Przepis sobie nasz przygotuj i swe danie dziś ugotuj! Najlepsze przepisy kulinarne!

Zapiekana cykoria z szynką

Zapiekana cykoria z szynką

Cykorie obrać z uszkodzonych liści. Ostrym nożem o długim trzonku wyciąć głąby. Przelać wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Odsączyć. Każdą cykorię owiąć plasterkiem szynki i układać obok siebie w natłuszczonej masłem formie. Oprószyć solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Posypać pokruszonym serem ...

Więcej

Kurczak po jamajsku

Kurczak po jamajsku

W garnku o grubym dnie rozgrzać masło, wrzucić pokrojonego w kostkę kurczaka. Usmażyć na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem dusić do jej miękkości. Wsypać przyprawy, a następnie pokrojoną  w kostkę szynkę, obrane i pokrojone w kawałki ...

Więcej

Kurczak nadziewany szpinakiem

Kurczak nadziewany szpinakiem

Szpinak wymieszać z serem ricotta, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz. W każdej z piersi zrobić z boku nacięcie, do którego wkładać nadzienie, oprószyć każdą z nich solą. Zawijać piersi w plastry szynki, spinać wykałaczkami. Obsmażyć z obu stron ...

Więcej

Köttbullar z sosem musztardowym

Köttbullar z sosem musztardowym

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Bułkę moczyć w mleku przez ok. 10 minut, po czym dokładnie odcisnąć. Wymieszać z mięsem, jajkiem, cebulą, dodać sól i pieprz, dokładnie wyrobić. Formować małe kulki i smażyć w głębokim rondlu zanurzone ...

Więcej

Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi

Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM rozprowadzić SOS POMIDOROWY. Następnie oba placki posypać połową rozdrobnionej mozzarelli, resztą posypać obficiej po jednej z ćwiartek na każdej pizzy. Pozostałe sery ułożyć na trzech kolejnych ćwiartkach. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.  

Więcej

Placki z dyni

Placki z dyni

Miąższ dyni oraz cebulę rozdrobnić blenderem lub zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać przyprawy, jajo, mąkę, sezam. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. W przypadku gdy ciasto jest za rzadkie, dodać więcej mąki (zależy ...

Więcej

Gołąbki z mięsem

Gołąbki z mięsem

Liście umyć, osuszyć, ściąć twarde głąby i chwilę gotować w osolonym wrzątku lub 2 minuty podgrzewać w mikrofalówce, aby zmiękły. Ostudzić.Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju. Dodać mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Na koniec dodać jajo i dokładnie ...

Więcej

Dorada w sosie cytrynowym

Dorada w sosie cytrynowym

Doradę umyć, obrać z łusek, usunąć wnętrzności. Nasolić i oprószyć pieprzem, skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. W trakcie pieczenia obrócić. W rondelku rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany drobno czosnek i smażyć przez 1 minutę. ...

Więcej

Kopytka

Kopytka

Ugotowane ziemniaki nieco wystudzić, zmielić w maszynce lub przepuścić przez praskę do ziemniaków. Schłodzić w lodówce. Gdy są już zupełnie zimne, wyłożyć ja na oprószoną mąką stolnicę, wbić jajo dodać mąkę i nieco soli, wyrobić szybko gładkie ciasto. Podzielić je ...

Więcej

Naleśniki z porami i kozim serem

Naleśniki z porami i kozim serem

Do mąki wbić jajko, wlać wodę i mleko, dodać szczyptę soli, dokładnie wymieszać trzepaczką. Usmażyć 8 cienkich naleśników na rozgrzanym oleju. Pory umyć, drobno posiekać. W rondlu rozgrzać 2 łyżki masła i wrzucić pory. Dusić na niewielkim ogniu, po chwili wlać ...

Więcej