Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Przepisy na Dania główne

Przepisy kulinarne na dania główne – Przepis sobie nasz przygotuj i swe danie dziś ugotuj! Najlepsze przepisy kulinarne!

Penne z rukolowym pesto

Penne z rukolowym pesto

Rukolę dokładnie umyć, osuszyć. Wraz z orzechami (nieco odłożyć do dekoracji), oliwą, sokiem z cytryny i czosnkiem dokładnie zmiksować na gładki sos. Doprawić go do smaku solą i pieprzem.Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku z odrobiną oliwy zogdnie z ...

Więcej

Naleśniki z kurkami i ricottą

Naleśniki z kurkami i ricottą

Grzyby obrać, umyć, osuszć. Większe pokroić na kawałki. Chwilę smażyć, dodać sok z cytryny, sól, pieprz i dusić ok. 5 minut. Następnie nieco ostudzić, odłożyć kilka sztuk do dekoracji, a do reszty dodać ser ricotta. Mąkę zmiksować z jajem, mlekiem, piwem, doprawić ...

Więcej

Dorada z ziemniakami

Dorada z ziemniakami

Rybę oczyścić, oskrobać, dokładnie wymyć i osuszyć. Natrzeć oliwą i posolić. Z obu stron ponacinać, nacięcia napełnić mieszanką rozdrobnionego sera pecorino i świeżego oraz suszonego tymianku. Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Jeden z nich ułożyć na dnie długiego naczynia do ...

Więcej

Zapiekanka z cukinii i pomidorów

Zapiekanka z cukinii i pomidorów

Cukinie dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki, usunąć też twarde części. Naczynie do zapiekanek wysmarować tłuszczem i wyłożyć dno pastrami cukinii, zaś na nich układać plastry pomidorów, a następnie resztę ...

Więcej

Okra w jogurcie

Okra w jogurcie

Okrę umyć, osuszyć, odkrawać wierzchołki i ogonki. Kroić na kawałki o długości ok. 1,5 cm. Papryczki chilli oczyścić z pestek, pokroić na niewielkie kawłeczki, zaś cebulę pokroić w piórka. Olej rozgrzać na dużej patelni, dodać nasiona cebuli, papryczki, cebulę i smażyć ...

Więcej

Pasztet z suszonych prawdziwków

Pasztet z suszonych prawdziwków

Grzyby zalewamy przegotowaną wodą i odstawiamy na noc do moczenia. Następnego dnia gotujemy je, a jeszcze następnie odcedzamy tak, by zachować wodę, w której moczymy kajzerki (najlepiej bez skóry). Grzyby drobno siekamy i wrzucamy do rondelka, w którym uprzednio delikatnie ...

Więcej

Pieczone pierożki wigilijne

Pieczone pierożki wigilijne

Do przesianej mąki dodać schłodzone masło, posiekać nożem, dodać żółtka, śmietanę, sól i szybko zagnieść gładkie ciasto. Owinąć je w folię aluminiową i wstawić na 2 -3 godziny do lodówki.W celu przygotowania farszu posiekać kapustę, dodać nasiona kopru, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem. ...

Więcej

Pstrągi po holendersku

Pstrągi po holendersku

Pstrągi sprawić, dokładnie oczyścić i wymyć. Nasolić i skropić obficie sokiem z cytryny. Wstawić na min. godzinę do lodówki. Następnie włożyć do naczynia do zapiekania (ale takiego, które również można umieścić na palniku), wlać butelkę wina, a także dodać przekrojone na pół ...

Więcej

Dorsz po lwowsku

Dorsz po lwowsku

Suszone śliwki zalewamy wodą tak, by były całkowicie zakryte. Po dwóch godzinach dolewamy do nich wino i zagotowujemy, a następnie miksujemy. Mieszamy dokładnie z majonezem, by otrzymać sos. Dorsza obieramy ze skóry i ości, odcinamy głowę, płetwy i ogon. Przygotowujemy ...

Więcej

Szpinak zapiekany z fetą

Szpinak zapiekany z fetą

W rondlu rogrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażyć na niewielkim ogniu przez ok. 5 minut do miękkości. Dodać opłukany i pozbawiony łodyżek liści szpinak. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz gałkę muszkatałową. Dusić bez przykycia aż straci ...

Więcej