Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej Mąkę, kakao i proszek przesiać. Masło i cukier utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać jajka. Dodać aromat pomarańczowy. Do masy maślano-jajecznej dodać czekoladę. Następnie stopniowo dodawać wszystkie pozostałe składniki. Ciasto owinąć w folię i włożyć ...
Przepisy kulinarne na desery – Najsłodsze przepisy na Ciebie czekają, na pyszny deser, co w cukierni mają! Najlepsze przepisy kulinarne na desery!
Sernik z suszoną żurawiną
1. Składniki na ciasto zagniatamy. Na pół godziny wstawiamy do lodówki. Rozwałkujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 190 stopni. 2. Twaróg mieszamy z utartym tłuszczem. Żółtka ucieramy ze szklanką cukru pudru oraz cukrem waniliowym. ...
Pana cotta z miętowym sosem
1. Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody i odstawiamy na 5 minut. 2. Laskę wanilii przepoławiamy i wyskubujemy ziarenka. 3. Do rondelka wlewamy śmietankę kremową i mleko, dodajemy cukier, ziarenka wanilii i przepołowioną laskę. Mieszamy i podgrzewamy aż cukier się rozpuści. ...
Mus z malin i kokosu
Wszystkie składniki zmiksować za pomocą blendera. Następnie włożyć do lodówki na kilka godzin. Podawać schłodzony z dodatkiem malin. ZOBACZ TEŻ: Idealne klopsiki wieprzowe
Amerykańskie ciasto brownie
1. Na parze wodnej rozpuszczamy czekoladę i masło. 2. Jaja ubijamy mikserem, stopniowo dodając cukier i mąkę. Do masy jajecznej dodajemy przestudzoną czekoladę i mieszamy z pokruszonymi orzechami. 3. Spód blachy wykładamy pergaminem, ciasto wlewamy na blachę. 4. Wstawiamy do ...
Jabłka w karmelu
Podgrzej wodę i rozpuść w niej cukier. Uważaj, aby nie przypalić! Doprowadź syrop do wrzenia i poczekaj, aż całość zacznie nabierać jasnożółtego koloru. Zdejmij karmel z ognia, powoli dolewaj śmietankę. Do jabłek wbij patyczki i zanurzaj w karmel, a następnie ...
Brzoskwiniowe francuskie makaroniki!
1. Mieszamy migdały z cukrem pudrem. Ubijamy białka. Gdy masa zacznie osiągać sztywność, stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na większych obrotach na gładką, sztywną masę. 2. Pod koniec ubijania dodajemy barwnik spożywczy. 3. Do masy z białek stopniowo dodajemy mieszankę ...
Czekoladowe kuleczki z posypką
Herbatniki kruszymy na miazgę. margarynę ucieramy z cukrem pudrem i łączymy z herbatnikami. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Dodajemy kilka kropel aromatu. Do kuleczek wbijamy patyczki i zanurzamy w czekoladzie. Posypujemy posypką. ZOBACZ ...
Pyszne ciastko maślane
1. Wszystkie składniki miksujemy w malakserze. 2. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. 3. Formujemy z ciasta okręgi. Nacinamy widelcem. 4. Pieczemy około 15 w temperaturze 200ºC lub do zrumienienia. ZOBACZ TEŻ: Muffinki krówkowe
Pomarańczowa mini babeczka z czekoladą
1. Mieszamy w misce wszystkie sypkie składniki oraz skórkę pomarańczową. 2. Roztapiamy masło w rondelku i studzimy. 3. Dodajemy do sypkich wystudzone masło, mleko, jajko oraz sok z pomarańczy. 4. Mieszamy. 5. Nakładamy do formy. 7. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni. 8. Po ...