Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę. Dodać cukier, ciągle mieszając. Następnie dodawać po jednym żółtku. Kakao i mąkę przesiać i dodać do białek. Ciasto przelać do formy, nagrzać piekarnik do 170 stopni i piec przez około 25 ...
Przepisy kulinarne na desery – Najsłodsze przepisy na Ciebie czekają, na pyszny deser, co w cukierni mają! Najlepsze przepisy kulinarne na desery!
Sorbet miętowo-limonkowy
Wodę podgrzać, dodać cukier. Z limonek wycisnąć sok i dodać do wystudzonego syropu. Mrozić przez kilka godzin. Zobacz też: Gorąca czekolada z likierem
Drożdżowy warkocz z marcepanem i orzechami
Aby wykonać nadzienie musimy utrzeć marcepan z białkiem i stopniowo dodawać pozostałe składniki. Tak przygotowane nadzienie odstawiamy na około 20 minut. W misce ucieramy drożdże, cukier oraz cukier waniliowy mleko podgrzewamy, a następnie wlewamy je do drożdżowo cukrowej mieszanki, mieszamy ...
Słodko-gorzki mus czekoladowy
Wymieszaj mikserem 4 żółtka, cukier i jeśli chcesz szczyptę soli przez około 3 minut, aż cukier się rozpuści. Następnie szybko dodaj kakao i posiekaną czekoladę. Miksuj aż masa będzie gęsta i gładka. Ubij śmietanę kremówkę i połowę dodaj do zrobionej ...
Gruszka w czerwonym winie
1. Obieramy gruszki ze skórki. 2. Do garnka wlewamy wino, dodajemy miód, goździki, laskę wanilii, cynamon. 3.Dodajemy do garnka gruszki. 4. Podgrzewamy na małym ogniu przez około 50 minut aż gruszki zmiękną. 5. Ugotowane owoce kroimy w plasterki i przyozdabiamy. ...
Kremowy koktajl z migdałami
wszystkie składniki łączymy i blendujemy, aż powstanie kremowy napój. Zobacz też: Witaminowa bomba – owocowy koktajl
Domowe lody cytrynowe
cukier puder, skórkę oraz sok z cytryny łączymy ze sobą. dobrze schłodzona śmietanę ubijamy na sztywno. łączymy z mieszanką cytrynową i wkładamy do zamrażalki na kilka godzin. Zobacz też: Zapiekane tosty pełne smaku!
Domowe masło orzechowe z białą czekoladą
Obrane orzeszki ziemne upraż na rozgrzanej i suchej patelni. Dodaj szczyptę soli. Orzeszki powinny mieć złoty kolor. W kąpieli wodnej rozpuść białą czekoladę. Na szklankę orzechów przypada około 3-4 łyżki płynnej czekolady. Wszystko umieść w misce i zmiksuj za pomocą ...
Tosty francuskie na słodko
Roztrzep dwa jajka i połącz je z mlekiem. Grubo pokrojone kromki chleba namocz w mieszance, po 5 minut z każdej strony (aż całkiem przesiąkną). Rozgrzej masło na patelni i obsmaż tosty z obu stron, na złoty kolor. Podawaj z miodem ...
Owocowe szaszłyki z jogurtem greckim
Pokrój wszystkie owoce z sporą kostkę. Umieść je na patyków do szaszłyków w dowolnej kolejności, ale tak, aby ten sam owoc nie był obok siebie. Przelej jogurt do małej miseczki i dodaj listki mięty. Jeśli chcesz możesz odrobinę dosłodzić jogurt, ...















