Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Przepisy na Desery

Przepisy kulinarne na desery – Najsłodsze przepisy na Ciebie czekają, na pyszny deser, co w cukierni mają! Najlepsze przepisy kulinarne na desery!

Węgierska szarlotka

Węgierska szarlotka

Do przesianej mąki wymieszanej z połową szklanki cukru i szczyptą soli dodać rozpuszczone masło. Połączyć, zagniatając rękoma. Następnie dodać kilka łyżek wody i wyrobić gładkie ciasto. Uformować w kulę i włożyć na kilka godzin do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 ...

Więcej

Keks

Keks

Bakalie moczyć przez 15 minut w gorącej wodzie połączonej z alkoholem. Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, powoli dodawać żółtka i dalej ucierać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie połączyć z ...

Więcej

Przysmak kokosowy

Przysmak kokosowy

W rondlu powoli rozpuścić masło, wrzucić wiórki kokosowe i skondensowane mleko. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 7 – 10 minut. Masę nieco ostudzić, wyłożyć do prostokątnego bądź kwadratowego naczynia, wierzch dokładnie wygładzić łyżką. Wstawić do lodówki na godzinę, następnie wyłożyć ...

Więcej

Tradycyjny sernik

Tradycyjny sernik

Z podanych składników szybko zagnieść kruche ciasto: schłodzone masło posiekać nożem, połączyć z pozostałymi składnikami. Uformować z ciasta kulę, owinąć folią aluminiową i włożyć na godzinę do lodówki. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać miękkie masło i nadal ucierać aż powstanie biała ...

Więcej

Ciasto wiśniowe z czekoladą

Ciasto wiśniowe z czekoladą

Maragrynę rozpuścić w rondelku na niewielkim ogniu, dodać cukier i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Następnie dodać żółtka jaj i zmiksować. Wsypać mąkę, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę i dodać do masy. Delikatnie wymieszać. Dodać ...

Więcej

Tort Ambasador

Tort Ambasador

 Jaja ubić z cukrem na parze. Mąkę, kisiel i proszek do pieczenia przesiać przez sito i wymieszać z masą jajeczną. Ciasto wylać do dużej natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 – 190 stopni. ...

Więcej

Ciasto Śliwka w czekoladzie

Ciasto Śliwka w czekoladzie

Jaja ubić na parze z cukrem. Dodać przesianą przez sito mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Dodać kakao i spirytus. Wylać na natłuszczoną i posypaną bułką tartą prostokątną formę. Piec ok. 30 minut  w temperaturze 180 stopni. Wystudzić, ...

Więcej

Tarta z jabłkami

Tarta z jabłkami

Do miski przesiać mąkę, dodać sól, cukier, aromat waniliowy, wymieszać. Dodać posiekane masło i szybko wyrobić gładkie ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię aluminiową i chłodzić w lodówce min. 30 minut. Następnie wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę i ...

Więcej

Pralinki kokosowe

Pralinki kokosowe

Czekoladę rozpuścić rondelku umieszczonym w większym garnku z gotującą się wodą. Dodać mleko, kakao, likier kokosowy, 2 łyżki wiórków kokoswych. Dokładnie wymieszać. Gdy nieco ostygnie, fromować w wilgotynych dłoniach kuleczki, które obtaczać w wiórkach kokosowych. Odstawić na kilka godzin do ostygnięcia.  

Więcej

Ciasto truskawkowe

Ciasto truskawkowe

Jaja utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać posiekaną nożem margarynę oraz pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Masę wlać na natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Dodać truskawki. Piec ok. 45 minut w temperaturze 200 stopni.

Więcej