Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Przepisy na Desery

Przepisy kulinarne na desery – Najsłodsze przepisy na Ciebie czekają, na pyszny deser, co w cukierni mają! Najlepsze przepisy kulinarne na desery!

Naleśniki Gundel

Naleśniki Gundel

Podane składniki dokładnie wymieszać. Na rozgrzanym na patelni oleju smażyć na rumiano 4 cienkie naleśniki. Przygotować masę czekoladową:  rondelku roztopić margarynę. Do gorącej dodać cukier i mieszać, żeby się rozpuścił, a następnie dodać kakao jeszcze przez chwilę podgrzewać. Połowę masy ...

Więcej

Sernik czereśniowy

Sernik czereśniowy

Mąkę posiekać ze schłodzonym masłem. Dodać 10 dag cukru i szybko wyrobić ciasto kruche. Owinąć w folię aluminiową i trzymać w lodówce przez około 1 godzinę. Następnie z ciasta zrobić placek i wyłożyć nim okrągłą formę wysmarowaną wcześniej tłuszczem i ...

Więcej

Ciasteczka francuskie z truskawkami

Ciasteczka francuskie z truskawkami

Ciasto rozmrozić. Truskawki pokroić na drobne kawałki i zasypać cukrem i startą wanilią, a następnie dusić przez około 10 minut. Odlać sok. Z ciasta francuskiego wykrawać prostokąty o wymiarach około 3cm x 6 cm. Na każdy z nich nakładać łyżkę ...

Więcej

Drożdżowy placek z owocami

Drożdżowy placek z owocami

Połowę mąki wymieszać z drożdżami i 1 łyżeczką cukru, zalać 1 szklanki letniego mleka, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce. Jajka ubić z cukrem, dodać do wyrośniętego rozczynu z resztą mąki, resztą mleka i szczyptą soli. Wymieszać i wyrobić ciasto. ...

Więcej

Strawberry Romanoff

Strawberry Romanoff

Truskawki dokładnie umyć i odszypułkować. Część z nich pokroić, posłodzić i zalać do marynowania likierem pomarańczowym. Wymieszać i odstawić do schłodzenia na około 2 godziny. Ubić śmietanę na sztywno, wymieszać z lekko rozpuszczonymi lodami i posłodzić. Całość podawać z resztą ...

Więcej

Ciasto włoskie

Ciasto włoskie

Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę wielkości 1cm. Posypać cukrem, przykryć i odstawić na ok. 30 min. Przygotować ciasto, mieszając mąkę z jajkami, olejem, sodą, cukrem waniliowym i wodą. Następnie masę wymieszać z jabłkami oraz połową szklanki ...

Więcej

Ciasto brzoskwiniowe

Ciasto brzoskwiniowe

Aby przygotować ciasto, jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia i pół szklanki wody, ciągle mieszając. Składniki dokładnie zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do ...

Więcej

Tarta gruszkowa

Tarta gruszkowa

Z podanych składników przygotować ciasto, siekając tłuszcz z cukrem pudrem i solą, a następnie dodając jajko i mąkę. Szybko zagnieść miękkie ciasto. Uformować w kulę, owinąć folią i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować i wylepić nim formę wysmarowaną ...

Więcej

Tarta cytrynowa

Tarta cytrynowa

Zagnieść ciasto, dodając około 1 łyżki zimnej wody. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wylepić nim blachę o średnicy ok 30 cm, nakłuć w kilku miejscach widelcem. Nakryć folią lub papierem pergaminowym i wypełnić suchymi ziarnami fasoli lub ryżu ...

Więcej