Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ?  Gotowe w 15 minut.

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ? Gotowe w 15 minut.

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Przepisy na Desery

Przepisy kulinarne na desery – Najsłodsze przepisy na Ciebie czekają, na pyszny deser, co w cukierni mają! Najlepsze przepisy kulinarne na desery!

Lody z gorącym truskawkowym sosem

Lody z gorącym truskawkowym sosem

Truskawki umyć, oszypulkować. W garnku rozgrzać masło, wrzucić truskawki, wlać likier i dusić przez ok. 5 minut, często mieszając. Lody nałożyć do miseczek i polać tak przygotowanym sosem. Podawać natychmiast, udekorowane listkami mięty.

Więcej

Tarta miodowo – orzeszkowa

Tarta miodowo – orzeszkowa

Z mąki, połowy kostki masła posiekanego nożem, 2 łyżek cukru pudru i jajka oraz 1 łyżki wody zagnieść szybko kruche ciasto, które zawinąć w folię alumniową i włożyć na 15 minut do lodówki. Potem ciasto rozwałkować i wyłożyć nim wysmarowaną ...

Więcej

Ciasto winogronowe

Ciasto winogronowe

Żółtka utrzeć z cukrem na biały krem, dodać roztopione i wystudzone masło, mąkę i pianę z białek. Masę wlać do podłużnej formy keksowej, której dno i boki do 1/3 wysokości wcześniej wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Biszkopt piec przez ok. ...

Więcej

Strudel jabłkowy

Strudel jabłkowy

Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej wgłębienie i wbic jajko. Wlać pół szklanki wody i sok z cytryny. Dodać też 1 łyżkę cukru pudru. Ciasto zagnieść, aby było gładkie i elastyczne. Następnie zawinąć w folię aluminiową i włożyć na 30 ...

Więcej

Crema Catalana

Crema Catalana

Do rondla wlać mleko, dodać cienko skrojoną skórkę z połowy wyparzonej wcześniej cytryny oraz korę cynamonu. Zagotować, a następnie gotować jeszcze przez 10 minut pod przykryciem na małym ogniu. Wyjąć skórkę i cynamon. Żółtka utrzeć na gładki kogel-mogel z 3 ...

Więcej

Sałatka ananasowa

Sałatka ananasowa

Ananasa dokładnie umyć i przekroić na pół po długości. Delikatnie, aby nie uszkodzić skórki, wyciąć miąższ. Miąższ pokroić w kostkę, winogrona na połówki. Dodać podzielone na cząstki mandarynki. Wszytkie owoce wymieszać i nakładać do wydrążonych połówek ananasa. Ozdobić na wierzu rodzynkami.

Więcej

Kluski z makiem

Mak zalewamy wrzątkiem ( można mlekiem), stawiamy na ogniu i doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy na ok. 12 godzin, po czym wylewamy na sito i dwukrotnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Mieszamy z ugotowanym makaronem, miodem i bakaliami.

Więcej

Kompot z suszu

Kompot z suszu

Suszone owoce opłukać, zalaćlitrem wody. Dodać rodzynki i przyprawy i gotować prze ok. 20 minut. Wrzucić morele i skórkę cytrynową. Doprawić miodem i sokiem z cytryny.

Więcej

Kutia

Kutia

Mak zalewamy wrzątkiem ( można mlekiem), stawiamy na ogniu i doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy na ok. 12 godzin, po czym wylewamy na sito i dwukrotnie przepuszczamy przez maszynkę. Pszenicę gotujemy w dużej ilości wody aż będzie miękka ( można wcześniej ...

Więcej

Ciasto z agrestem

Ciasto z agrestem

Z podanych składników zagnieść ciasto, uformować je w kulę, zawinąć w folię aluminiową i chłodzić w lodówce przez 30 minut. W tym czasie dokładnie opłukać agrest, usunąć szypułki. Zagotować 1/4 l wody z 2 łyżkami cukru i skórką cytrynową i ...

Więcej