ZOBACZ WYKONANIE >>>
Przepisy kulinarne na napoje – Gorącym latem mocno Cię suszy? Masz przepis na napój – ochłodę duszy! Najlepsze przepisy kulinarne na napoje!
Drink Last Christmas – wspomnienie Świąt
Przepis na następnej stronie Mateusz Szuchnik – jeden z 20 najlepszych barmanów na świecie, finalista World Class Competition 2015 – poleca przepisy na sezonowe koktajle. Łatwe do przygotowania, a zarazem mistrzowskie.
Karnawałowy drink – New Year’s Fizz – wstrząśnięty, nie zmieszany
Przepis na następnej stronie Mateusz Szuchnik – jeden z 20 najlepszych barmanów na świecie, finalista World Class Competition 2015 – poleca przepisy na sezonowe koktajle. Łatwe do przygotowania, a zarazem mistrzowskie.
ZŁOTE MLEKO – napój uzdrawiający
SPRAWDŹ PRZEPIS NA ZŁOTE MLEKO >>>
Gorący napój z imbirem na przeziębienie
Imbir pokroić na cienkie plasterki. Zagotować wodę. Cytrynę pokroić na plastry. Do dzbanka o pojemności około 0,5 litra, włożyć pokrojony imbir i 2 plasterki cytryny. Zalać wrzątkiem. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie, łyżeczka wycisnąć cytrynę, która była w dzbanku. ...
Rozgrzewająca kawa z cynamonem i imbirem
W garnuszku zagotowujemy 250 ml wody i do wrzącej wrzucamy 2 łyżeczki kawy. Mieszamy i dodajemy cynamon i imbir. Gotujemy na małym ogniu minutę lub dwie, gasimy gaz, odczekujemy aż opadną fusy i przelewamy do kubeczka.
Poświąteczny detoks – koktajl z winogron
Wyjmij z arbuza pestki, obierz pomarańcze, umyj winogrona Całość zmiksuj, Podaj schłodzone WIĘCEJ O TYM PRZEPISIE, ORAZ PRZYDATNE WSKAZÓWKI ZNAJDZIESZ TUTAJ WIĘCEJ TAKICH PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ NA KUKING. POLUB KUKING!
Herbata z mandarynkami
Do miseczki wrzucamy skórkę z mandarynki i kawałeczki mandarynki. Dodajemy herbatę, goździki i odstawiamy na kilkanaście minut. Po tym czasie wsypujemy 2 łyżeczki mieszanki na sitko, zalewamy wrzątkiem i parzymy pod przykryciem 3 minuty. Po zaparzeniu słodzimy miodem .
Karaibska kawa z rumem i malibu
Kawę zaparzyć, osłodzić, dodać rum i malibu. Na wierzch położyć bitą śmietanę.
Wigilijny kompot z suszu
Mieszankę wędzonych owoców przekładamy do garnka razem z rodzynkami, zalewamy zimną wodą i stawiamy na ogniu. Dodajemy cynamon, goździki, cukier i gotujemy około pół godziny na średnim ogniu pod przykryciem aż owoce będą miękkie, a kompot aromatyczny. Na koniec doprawiamy ...















