Potrawa idealna dla koneserów tradycyjnej polskiej kuchni. Wystarczy kilka jajek, odrobina śmietany,troche szczypiorku, sól, pieprz i gotowe. Smacznego!!!
Przepisy kulinarne na przekąski – Na przekąskę masz ochotę, czytaj przepis – zrobisz potem! Najlepsze przepisy kulinarne!
Jaja faszerowane z kawiorem
Idealne rozwiązanie na wyszukaną potrawę zrobioną z prostych składników. Rewelacyjnie nadaje się na jedną z zakąsek na bankiecie z udzałem ważnych osobistości.
Smardze w śmietanie
Fantastyczny pomysł na przekąske, która uszczęśliwi podniebienie amatorów owoców lasu- czyli grzybów.
Rydze w oliwie
Rydze zaraz po kurkach są uważane przez wielu smakoszy za najchlachetniejsze i najsmaczniejsze z polskich grzybów leśnych. Można je podać jako dodatek do wielu różnych potraw.
Pieczarki zapiekane z jajami
Bardzo łatwa w przygotowaniu przekąska. Idealna dla osób, które lubią czasem przegryść coś smacznego między głównymi posiłkami.
Grzyby w sosie własnym
Grzybki w sosie własnym są idealnym dodadkiem do wielu mięsnych dań. Nadają wyrazistość smakowi np. kotlecików mielonych i wielu innych potraw.
Pieczarki smażone
Smażone pieczarki są bez wątpienia idealnym dodadkiem do różnego rodzaju mięs podawanych na domowy obiad. Potrawa jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Grzyby marynowane
Grzybki marynowane w occie są idealnym dodatkiem do wielu potraw. Wyśmienicie podkreślą smak nawet zwykłych kanapek na podwieczorek.
Dekoracja z pora
Nie od dziś wiadomo, że w zaserwowanej potrawie liczą się sie tylko walory smakowe, ale i estetyczne. Dekoracja z pora napewno uświetni je w Twoim kulinarnym dziele sztuki.
Tarta porowa
Tarta porowa – podawana na zimno, pokrojona na małe kawałki może stanowić przekąskę. Podawana na ciepło może również być daniem głównym.