Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Przepisy na Przekąski

Przepisy kulinarne na przekąski – Na przekąskę masz ochotę, czytaj przepis – zrobisz potem! Najlepsze przepisy kulinarne!

Razowe pierożki z nadzieniem z dyni

Razowe pierożki z nadzieniem z dyni

Z obu rodzajów maki, jaj, posiekanego masła, tertego parmezanu, dodajac sól i pieprz szybko zagnieść ciasto. Uformowac w kule i zawinąć w folię aluminiową. Na godzinę włożyć do lodówki. Dynię obrać, oczyścić z pestek. Miąższ drobno pokroić. Na oliwie zeszklić ...

Więcej

Szpinak z parmezanem

Szpinak z parmezanem

Szpinak bardzo dokładnie umyć, przebrać, usuwając uszkodzone liście. odciąć ogonki. Dusić przez 3 -4  minuty na rogrzanej oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku, świeżo startej gałki, soku z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać wiórkami pramezanu.  

Więcej

Jaja w sosie szczawiowym

Jaja w sosie szczawiowym

Jaja ugotować na twardo z dodatkiem soli (ok. 10 minut). Szczaw przebrać, usunąć ogonki, dokładnie opłukać. Nieco osuszyć i dusić do na rozgrzanym oleju przez ok. 10 minut. Doprawić sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem oraz ...

Więcej

Gruszki z gorgonzolą

Gruszki z gorgonzolą

Gruszki obrać ze skórek. Pokroić na cienkie plasterki. Rukolę umyć  i oszuszyć. Ułożyć na talerzu, a na nim plastry gruszki. Skropić sokiem z cytryny. W rondelku rogrzać masło, dodać pokruszony ser i śmietanę oraz wino. Mieszać, pogrzewając na niewielkm ogniu. ...

Więcej

Bakłażany z zalewie słodko – kwaśnej

Bakłażany z zalewie słodko – kwaśnej

Bakłażany pokroić wzdłuż w cienkie (ok. 0,5 cm) plastry. Smażyc je zobu stron na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Odsączyć z tłuszczu. Przygotować zalewę: pozostałą oliwę wymieszać z octem balsamicznym, soiem z cytryny. Dodać cukier, goźdźiki, listki laurowe, sól, pieprz ...

Więcej

Grzanki z grzybami

Grzanki z grzybami

Grzyby obrać, oczyścic i dokładnie opłukać. Osuszyć i pokroić na drobne kawałki. Wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę ( 1 łyżkę) wraz z połową łyżeczki suszonych ziół, wermutem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażyć przez oko. 5 minut, często mieszając, ...

Więcej

Bruschetta z pomidorami

Bruschetta z pomidorami

Kromki chleba posmarować oliwą z oliwek i upiec z obu stron w piekarniku pod grillem (lub na grillu ogrodowym). Pomidory umyć i wrzucić do wrzątku na minutę. Następnie obrać ze skórek, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Drobno posiekać, wymieszać z ...

Więcej

Szparagi z łososiem

Szparagi z łososiem

Szparagi umyć, a anstepnie usunąć zdrewniałe końcówki. Obrać dość cienko, a następnie związać w pęczek bawełnianą nitką i gotować w wysokim garnku przez ok. 10 minut we wrzątku z dodatkiem soli i łyżeczki cukru. Odsączyć. Łososia pokroić, i wrzucić na patelnię ...

Więcej

Marynowany camembert

Marynowany camembert

Seki pokroić w ćwiartki. Ułożyć w słoju o dużej średnicy. Wrzucić do niego ziarna pieprzu, listki laurowe, jagody jałowca, czosnek pokrojony w plasyteki oraz kawałeczki paryki. Zalać olejem, szczelnie zamknąć i przez dwa dni chłodzić w lodówce.

Więcej

Masło cytrynowo – pietruszkowe

Masło cytrynowo – pietruszkowe

Masło stopić w rondelku. Dodać skórkę otartą z wyparzonej wcześniej cytryny. Pietruszkę dokładnie umyć i drobno posiekać. Dodać do masła. Wlać je do kilku formek. Wstawić do lodówki. Przed podaniem foremki wstawić do gorącej wody, aby masło lepiej odeszło.

Więcej