Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Przepisy na Przekąski

Przepisy kulinarne na przekąski – Na przekąskę masz ochotę, czytaj przepis – zrobisz potem! Najlepsze przepisy kulinarne!

Śledzie w pomidorach

Śledzie w pomidorach

Śledzie dokładnie opłukać, namoczyć w 2 szklanjach wody wymieszanej z octem. Po godzinie dokładnie odsączyć.Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju wraz z przecisniętym przez praskę czosnkiem. Dodać koncentrat pomidorowy, kilka łyżek wody, sól i paparykę w proszku oraz ziarna ...

Więcej

Piure z fasoli i rodzynek

Piure z fasoli i rodzynek

Fasolę gotować do miękkości w tej samej wodzie, w której była moczona przez ok. 12 godzin. Gotowanie potrwa ok. godziny. Następnie odsączyć i wystudzić. Rodzynki zalać wrzątkiem. Czosnkek obrać i przecisnąć przez praskę. Fasolę zmiksować z odsączonymi rodzynkami, czosnkiem i oliwą ...

Więcej

Pita

Pita

Drożdże rozdrobnić i wymieszać z cukrem, mlekiem i 2 łyżkami mąki i tak przygotowany zaczyn odstawić na 30 min. w ciepłe miejsce.  Gdy podwoi swoja objętość, do miski wsypać mąkę i zaczyn oraz oliwę i sól. Dokładnie wyrabiać, dodając po ...

Więcej

Buraczki z orzechami

Buraczki z orzechami

Buraki obrać i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Wystudzić, a nastepnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać przeciśnięty przze praskę czosnek, posiekane orzechy włoskie, sok z cytryny oraz sól, pieprz i przyprawy. Wymieszać ze śmietaną. Każdą porcję udekrować ...

Więcej

Śledzie w sosie kawiorowym

Śledzie w sosie kawiorowym

1,5 szklanki wody wymieszać z octem, cukrem i solą. Opłukane śledzie zalać marynatą i odstawić na 4 godziny do lodówki.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Składniki sosu: majonez, śmietanę, posiekaną cebulę oraz kawior wymieszać. Śledzie wyjąć z marynaty i dokładnie osuszyć. ...

Więcej

Kruche pierożki ze szpinakiem

Kruche pierożki ze szpinakiem

Z mąki, jajka, margaryny i wody zagnieść szybko kruche ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię aluminiową. Chlodzić w lodówce przez ok. 60 minut.Szpinak rozmrozić i dusić przez 15 minut bez przykrycia, dodając sól, pieprz, gałkę, przeciśnięty przez praskę ...

Więcej

Tartaletki z tuńczykiem

Tartaletki z tuńczykiem

Z podanych składników szybko zagnieść kruche ciasto. Uformować w kulę, owinąć folią aluminiową, włożyć na minimum pół godziny do lodówki. W tym czasie przygotować nadzienie:drobno pokroić cebulę i zeszklić. Chwilę smażyć z odsączonym tuńczykiem. Dodać przyprawy, zioła, pastę pomidorową, sól ...

Więcej

Szpinak z rodzynkami i orzeszkami

Szpinak z rodzynkami i orzeszkami

Szpinak dokładnie umyć, usunąć ogonki, zblanszować, przelewając najpierw wrzątkiem, a nastepnie zimną wodą. Rodzynki zalać wrzątkiem.W dużym rondlu uprażyć orzeszki ziemne i pokrojony w kostki chleb bez skórek. Gdy już się przyrumienią, usunąć z patelni. Rozgrzać oliwę i wrzucić szpinak, ...

Więcej

Sałata rzymska z czosnkiem

Sałata rzymska z czosnkiem

Z sałaty usunąć uszkodzone liście. Pozostałe dokładnie umyć i ściąć z nich części głąbów. Czosnek posiekać w drobną kostkę. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić liście sałaty i podlać niewielką ilością wody. Chwiilę dusić, po czym dodać czosnek, sól, pieprz i ocet. Podawać ...

Więcej

Śledzie po duńsku

Śledzie po duńsku

Śledzie moczyć w wodzie przez 2-3 godziny. Dokładnie odsączyć, a nstepnie moczyć prze pół godziny w mleku. Płaty osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na małe kawałki. Kapary, korniszony i cebulkę drobno posiekać i dokładnie wymieszać z resztą składników. Sos doprawić solą ...

Więcej