Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Przepisy na Przekąski

Przepisy kulinarne na przekąski – Na przekąskę masz ochotę, czytaj przepis – zrobisz potem! Najlepsze przepisy kulinarne!

Rogaliki z mozzarellą

Rogaliki z mozzarellą

Drożdże rozetrzeć w 50 ml ciepłej, przegotowanej wody. Do mąki w misce dodać sól, rozpuszczone drożdże i dodatkowo 200 ml ciepłej wody. Wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, przykrywając wcześniej ściereczką.   W tym czasie przygotować nadzienie. Mozzarellę ...

Więcej

Pory w sosie musztardowym

Pory w sosie musztardowym

Pory obciąć na wysokości 2/3 długości. Odkroić dolne korzonki. Przekroić  na dwie części, a następnie naciąć na całej długości i dokładnie umyć. W niewysokim, ale szerokim garnku zagotować wodę z niewielką ilością soli i do wrzątku włożyć pory. Gotować około ...

Więcej

Łódeczki z cykorii

Łódeczki z cykorii

Z cykorii delikatnie zdjąć kilka wierzchnich liści. Przygotować dwa nadzienia. Jedno z twarogu, posiekanej cebulki i łososia z dodatkiem jogurtu i natki pietruszki, a drugie z pokrojonych pomidorów, rzodkiewki i drugiej połówki cebulki wymieszanych również z twarogiem i jogurtem naturalnym. ...

Więcej

Nadziewane awokado

Nadziewane awokado

Cebulkę drobno posiekać, dodać do niej odsączonego tuńczyka, oliwę i łyżeczkę soku z cytryny oraz pokrajaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Awokado dokładnie umyć, przekroić na pół, delikatnie wyjąć pestki, a miąższ skropić sokiem z cytryny. Każda ...

Więcej

Camembert na ciepło

Camembert na ciepło

Serek kroimy na pół, tak by powstały dwa okrągłe plastry. Wstawiamy na folii aluminiowej skórką do dołu do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika na 2 – 3 minuty. Po wyjęciu na środku każdego plastra umieszczamy łyżeczkę żurawin. Podajemy z białym ...

Więcej

Smażone plastry dyni

Smażone plastry dyni

Dynię, oczyścić, obrać. Pokroić w jak najcieńsze plastry. Dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, posypać przyprawami. Obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z tłuszczu i podawać gorące.

Więcej

Śledzie w sosie koperkowym

Śledzie w sosie koperkowym

Śledzie dokładnie umyć, umieścić w marynacie przyrządzonej w połowie z soku cytrynowego, a w połowie z przegotowanej wody. Odstawić na dwie godziny. Następnie dokładnie odsączyć. Koperek posiekać, wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić do smaku. Śledzie umieścić w szklanym bądź ceramicznym ...

Więcej

Tatar z wędzonego łososia

Tatar z wędzonego łososia

Cebulkę i półtora korniszona pokroić w kostkę. Łososia rozdrobnić. Z przygotowanych kaparów odłożyć dwie sztuki, a resztę zmiksować z przygotowanymi składnikami. Dodać oliwę i sok z cytryny. Delikatnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem ozdobić plasterkami korniszona, kaparami ...

Więcej

Smażony ser camembert

Smażony ser camembert

Jajko rozbełtać z odrobiną soli. Serki maczać z obu stron w jajku, obtoczyć w bułce mocno dociskając panierkę. Kłaść delikatnie na patelnię na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Delikatnie zdjąć z patelni, podawać z żurawinami ...

Więcej