Cebulkę i półtora korniszona pokroić w kostkę. Łososia rozdrobnić. Z przygotowanych kaparów odłożyć dwie sztuki, a resztę zmiksować z przygotowanymi składnikami. Dodać oliwę i sok z cytryny. Delikatnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem ozdobić plasterkami korniszona, kaparami ...
Przepisy kulinarne na przekąski – Na przekąskę masz ochotę, czytaj przepis – zrobisz potem! Najlepsze przepisy kulinarne!
Plastry smażonego sera z sałatką z papryki
Ser pokroić na plastry grubości około 1 cm. Maczać w rozbełtanym z odrobiną soli jajku. Obtoczyć w bułce tartej. Panierkę mocno docisnąć, aby nie odeszła w trakcie smażenia. Ser kłaść na gorący olej na patelnię teflonową. Smażyć na złoty kolor ...
Smażony ser camembert
Jajko rozbełtać z odrobiną soli. Serki maczać z obu stron w jajku, obtoczyć w bułce mocno dociskając panierkę. Kłaść delikatnie na patelnię na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Delikatnie zdjąć z patelni, podawać z żurawinami ...
Pasta z bakłażanów
Bakłażana pokroić w plastry, lekko posmarować oliwą i położyć pod rozgrzanym grillem w piekarniku. Piec z obu stron aż do miekkości w temperaturze około 180 stopni. Gdy skórka bez problemów odchodzi od miąższu bakłażany wyjąć i wystudzić. Miąższ oddzielić od ...