Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Przepisy na Zupy

Przepisy kulinarne na zupy – Gotuj z nami pierwsze dania! Zupa smaczna, no i tania! Najlepsze przepisy kulinarne na zupy!

Zupa rybna po kaszubsku

4 flądry 1 mała marchewka 1 mała pietruszka 1 cebula 1/2 pęczka zielonej pietruszki 150 ml kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki 1 łyżka octu lub soku z cytryny 1 liść laurowy 2-3 ziarenka ziela angielskiego 1,5 l wody sól, pieprz ...

Więcej

Kwasica

90 dag baraniny z kością, 30 dag kapusty kwaszonej, pół litra wody, 1 dag grzybów suszonych, 100 dag ziemniaków, 8 dag cebuli, ziele angielskie, pieprz, ząbek czosnku, sól. Mięso ugotować, oddzielić od kości, wyporcjować. Do wywaru dodać kapustę kwaszoną, pokrojoną ...

Więcej

Chłodnik

1,5 l zsiadłego mleka 2 pęczki botwiny pęczek rzodkiewek szczypior świeży ogórek koperek 3 łyżki koncentratu z buraków 10 dag pieczeni cielęcej sól pieprz sok z cytryny Botwinkę oczyścić, umyć, pokroić. Zalać wrzątkiem zakwaszonym sokiem z cytryny. Ugotować do miękkości. ...

Więcej

Rosół babuni

1/2 kurczaka 40 dag wołowiny włoszczyzna z kapustą 1 cebula 1 suszony grzybek liść laurowy pieprz ziarnisty ziele angielskie sól 3 usmażone placki naleśnikowe Wołowinę i kurczaka umyć, włożyć do garnka. Włoszczyznę opłukać, dodać do mięsa (bez kapusty). Włożyć grzybek, ...

Więcej

Rosół królewski

2 i 1/2 l wody, 50 dag wołowiny bez kości, 15 dag kury, 35 dag włoszczyzny bez kapusty, 10 dag pieczarek, 10 dag wątróbki z drobiu, natka pietruszki, sól, pieprz. Mięso umyć, zalać zimną wodą, posolić i gotować na małym ...

Więcej

Solanka

Porcja dla 4-6 osob: 500 g wołowiny z kością, 100 g gotowanej, wędzonej szynki, 100 g pieczonej cielęciny, 1 nerka cielęca duszona w winie, 3 średnie cebule, 2 marchwie, 2 pietruszki, 2 gałązki selera naciowego, 1 por, 250 g pomidorów, ...

Więcej

Zupa truskawkowa

1 opakowanie dorodnych truskawek 2 średnie pomarańcze świeże listki mięty cukier (zależnie od upodobania) Umyć wszystkie składniki. Truskawki oczyścić z szypułek. Pomarańcze przekroić na połówki i wycisnąć z nich sok za pomocą wyciskarki. Listki mięty pokroić w drobne paseczki. Sok ...

Więcej

Zupa Zalewajka

100 dag ziemniaków, 2 dag grzybów suszonych, 1/4 l żuru, 1 i 1/2 l wody, 12 dag śmietany, 5 dag słoniny, 8 dag cebuli, 25 dag włoszczyzny, sól. Ugotować wywar z warzyw i grzybów, przecedzić, dodać ugotowane, pokrojone w paski ...

Więcej