Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Przepisy na Zupy

Przepisy kulinarne na zupy – Gotuj z nami pierwsze dania! Zupa smaczna, no i tania! Najlepsze przepisy kulinarne na zupy!

Zupa z kurek

Zupa z kurek

Kurki oczyścić, obrać i dokładnie umyć. Nieco osuszone wrzucić do garnka na niezbyt rozgrzaną oliwę. Dusić przez ok. 15 minut pod przykryciem, często mieszając. Następnie zalać je winem i litrem bulionu grzybowego (ugotowanym np. na nóżkach grzybów albo z kostki). Dodac sól i ...

Więcej

Gazpacho

Gazpacho

Odłożyć jednego pomidora, a  resztę zanurzyć na 30 sekund we wrzątku, odsączyć i gdy są jeszcze ciepłe obrać ze skórek. Wyciąć z nich szypułki i pokrajać na ćwiartki. Ogórek obrać i pokroić w kostkę, a papryki w paski. Odłożyć ok. 1/3 ...

Więcej

Zupa czosnkowa po hiszpańsku

Zupa czosnkowa po hiszpańsku

W dużym rondlu rozlać oliwę. Wrzucić obrane ze skórki ząbki czosnku i smażyć w całości aż się zrumienią. Następnie czosnek wyjąć i odłożyć. Na tej samej oliwie zrumienić z obu stron kromki bułki. Wyjąć z rondla, zmniejszyć ogień, wsypać paprykę ...

Więcej

Zupa z awokado

Zupa z awokado

Awokado przekroić na pół, delikatnie wyjąć miąższ. Zmiksować z sokiem z połowy cytryny. Przygotować litr bulionu i wymieszać z oboma rodzajami śmietany. Chwile podgrzewać bez zagotowania. Dodać masę z awokado, sherry, natkę pietruszki. Chwilę pogotwać. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz ...

Więcej

Zupa krem z borowików

Zupa krem z borowików

Grzyby oczyścić i obrać. Suszone namoczyć w szklance wrzątku. Odcedzić i zalać je kolejnym litrem wrzątku. Gotować przez około 40 minut na małym ogniu pod przykryciem. W tym czasie pokroić drobno cebulkę i zeszklić ją na łyżce masła. Dodać pokrojone ...

Więcej

Zupa czosnkowa

Zupa czosnkowa

Warzywa umyć, obrać, pokroić i zalać zimną wodą. Dodać pieprz, ziele angielskie, liście laurowe oraz 5 przekrojonych ząbków czosnku. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 60 minut.Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać ...

Więcej

Zupa grzybowa z łazankami

Zupa grzybowa z łazankami

Z włoszczyzny, ziela angielskiego, pieprzu i listków laurowych gotować prze ok. 90 minut bulion. Odcedzić, dodać namoczone we wrzątku grzyby i gotować na małym ogniu przez kolejną godzinę. Doparwić do smaku. Zdjąc z ognia, wlać wymieszaną z solą śmietanę. W dużej ...

Więcej

Zupa z soi i kiszonej kapusty

Zupa z soi i kiszonej kapusty

Namoczoną uprzednio na noc soję odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować przez godzinę na dużym ogniu bez przykrycia. Następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować do miękkości przez ok. 90 minut. Gdy będzie miękka, odcedzić, zachowując wywar. Nastęnie zmiksować. Cebulę pokroić w ...

Więcej

Zupa z selera naciowego

Zupa z selera naciowego

Seler naciowy dokładnie umyć. Łodygę drobno pokroić, a liście oderwać i zostawić do przybrania. Cebulę drobno posiekać.W garnku rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić na niej cebulę. Wrzucić seler i dusić do miękkości. Ostudzić i zmiksować. Do masy selerowej wlać ...

Więcej

Zupa rybna halaszle

Zupa rybna halaszle

Około 50 dag ryby zalać wodą, dodać jedną oczyszczoną cebulę i liście laurowe. Pozostałe kawałki ryby oddzielone tak, by zostały cztery nieduże porcje odłożyć. Na małym ogniu, pod przykryciem ugotować prze około godzinę około dwa litry bulionu, który następnie przecedzić ...

Więcej