Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Przepisy na nalewki

Przepisy na nalewki.

Lecznicza, tybetańska nalewka czosnkowa

Czosnek obrać, a następnie zmiażdżyć i drobno posiekać. Zalać spirytusem, zamknąć szczelnie i odstawić w chłodne i ciemne miejsce na 7 dni. Następnie przecedzić, zamknąć na 3 dni. Kurację należy przeprowadzić w następujący sposób: pierwszego dnia wypijamy kroplę do śniadania, ...

Więcej

Jarzębinówka

Owoce jarzębiny zbierane najlepiej w lesie lub w innej okolicy z dala szos, po pierwszym przymrozku, aby straciły goryczkę (lub po prostu przemrożone w zamrażalniku) dokładnie umyć, osuszyć i włożyć do słoja. Zalać wódką i spirytusem i – szczelnie zmaknięte- ...

Więcej

Agrestówka

Agrest dokładnie umyć, odciąć ogonki i owoce wrzucić do słoja, lekko nagnieść. Zalać wódką i spirytusem. Odstawić na miesiąc. Następnie zlać, a owoce zasypać cukrem oraz dodać aromat waniliowy. Odczekać dwa tygodnie i powstałe nalewki – słodką i wytrawną – wymieszać. ...

Więcej

Czeremchówka

Czeremchę przebrać, usunąć ogonki, niepestkować, umyć. Wrzucić do słoja i zalać spirytusem wymieszanym z wodą, dołożyć miętę i odstawić na tydzień. Następnie zlać do butelek i zakorkować. Owoce zalać ponownie wodą z 0,3 l spirytususu i odstawić na 2 tygodnie, ...

Więcej

Śliwówka

Umyte węgierki wypestkować i wrzucić do słoja. Dodać suszone śliwki i rodzynki. Zalać wódką i spirytusem. Odstawić na miesiąć, a następnie zlać do butelek i zakorować. Owoce zasypać połową kilograma cukru i dodac pół szklanki wody w celu uzyskania likieru ...

Więcej

Likier kawowy

Zmieloną kawę zalać dwoma litrami wrzącej wody. Odstawić na kilka godzin, aby opadły fusy, następnie przecedzić przez gazę, a potem znów odstawić. Do esencji kawowej dodać cukier, rozdrobnioną laskę wanilii i zagotować, zbierając łyżką pianę z wierzchu. Wystudzić, dodać spirytus ...

Więcej

Kokosówka

Wiórki kokosowe zagotować z mlekiem. Wymieszać z oboma rodzajami mleka oraz z wódką. Odstawić w zakręconym szczelnie słoju na 7 dni. Następnie zlać do butelki, dokładnie wyciskając na sicie wiórki.

Więcej

Pigwówka

Pigwę dokładnie umyć, pokroić w ćwiartki bądź ósemki (w zależności od wielkości) oraz usunąć gniazda nasienne. Wrzucić do dużego dwulitrowego słoja, zasypać cukrem, a następnie zalać wódką. Szczelnie zakręcić i odstawić na miesiąc. W trakcie spróbować i ewentualnie dosłodzić. Zlać ...

Więcej

Jałowcówka

Owoce jałowca zbierane po pierwszym przymrozku zalać wódką. Szczelnie zakręcić i odstawić na miesiąc. Przed podawaniem nie usuwać owoców, gdyż wzbogacać będą dodatkowo smak.

Więcej

Nalewka mandarynkowa

Skórki z mandarynek wrzucić do słoja i zalać spirytusem. Po zakręceniu odstawić słoik na dwa dni w ciepłe miejsce, by następnie zlać płyn do butelki.Przygotować syrop z cukru i szklanki gorącej wody. Potem, cały czas mieszając, stopniowo dolewać nalewkę. Następnie ...

Więcej