SPRAWDŹ PRZEPIS NA BABCINY KOMPOT Z AGRESTU >>>
Przepisy na przetwory.
Ogórki małosolne
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>
Czekowiśnia czyli dżem z niespodzianką
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>
Jak zrobić doskonały dżem z wiśni?
JAK ZROBIĆ DOSKONAŁY DŻEM? CZYTAJ DALEJ >>>
Jak zrobić dobre kiszone ogórki?
JAK ZROBIĆ NAJLEPSZE OGÓRKI? CZYTAJ DALEJ >>>
Babciny dżem truskawkowy!
1. Truskawki myjemy i odszypułkowujemy. 2. Zasypujemy cukrem (ok 100g). Odstawiamy na min. 1-2 godziny, a najlepiej w lodówce na noc. 3. Całość przekładamy do dużego garnka, dodajemy sok i miąższ z cytryny. 4. Podgrzewamy na niewielkim ogniu, żeby cukier ...
Pesto z jarmużu i słonecznika
Słonecznik moczymy przez pół godziny w wodzie. Myjemy jarmuż. Odcedzony słonecznik i jarmuż przekładamy do blendera, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie miksujemy. Jeśli jest zbyt gęste- dodajemy wody. Przechowujemy w zamkniętym słoiku, w lodówce przez kilka dni. ZOBACZ TEŻ: Hiszpański sos Aioli
Jak zrobić domowe konfitury truskawkowe?
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i wkładamy do dużego garnka. Całość zasypujemy cukrem. Odstawiamy na kilka godzin, aż puści sok z owoców. Po tym czasie podgrzewamy na gazie i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut. Następnie odstawiamy je do kolejnego dnia. ...
Truskawki w syropie
Truskawki wkładamy do słoików na ¾ wysokości. Cytrynę obieramy ze skórki i pozbywamy się pestek. Wodę podgrzewamy, dodajemy cukier i kwasek cytrynowy. Na truskawkach układamy plastry cytryny i zalewamy syropem. Pasteryzujemy przez 20 minut. ZOBACZ TEŻ: Kurczak na puszce ...
Tadycyjne bazyliowe pesto
Wrzuć do blendera liście bazylii, orzeszki piniowe i czosnek. Posiekaj na grube kawałki. Kiedy robot wciąż pracuje powoli dodawaj oliwę z oliwek. Zacznij od ½ szklanki i dodawaj w miarę potrzeby, aż masa będzie gładka. Na koniec dodaj świeżo starty ...