Zaczynamy od przygotowania syropu imbirowego. Doprowadź cukier, starty imbir i wodę do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut. Następnie ostudź. Teraz nadszedł czas, aby zrobić koktajl! Połącz lód, sok z limonki, wódkę, syrop imbirowy i imbir w ...
Przepisy kulinarne wegetariańskie – Potrawy bez mięsa na obiad, śniadanie, z naszym przepisem zrobisz to danie! Najlepsze przepisy kulinarne na dania wegetariańskie!
Sałatka z awokado i czarnej fasoli
W dużej misce wymieszaj razem kukurydzę i pozostałe składniki z wyjątkiem awokado. Przechowaj je w lodówce, aż będą gotowe do podania, co najmniej 1 godzinę. Wymieszaj z awokado (pokrojonym w kostkę,) tuż przed podaniem. Udekoruj sałatkę świeżą kolendrą. SMACZNEGO! ...
Muffinki owsiane
Osobno mieszamy ze sobą suche składniki oraz mokre. Następnie łączymy ze sobą wszystko razem, dodajemy ulubione bakalie, ziarna, orzechy. Foremki wypełniamy do ok 2/3 wysokości i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 25 minut. ZOBACZ TEŻ: ...
Wegetariańskie mini burgery z kotlecikami z groszku
Bułeczki przez kilka minut pieczemy w piekarniku, aż będą chrupiące Warzywa kroimy w plastry Groszek wrzucamy do wrzątku na kilka minut. Wyciągamy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy pieprz, sól i jajko. Formujemy małe kotleciki i smażymy na oliwie z oliwek. ...
Omlet ze szpinakiem i jagodami goi
Jajka roztrzepujemy widelcem. Dodajemy 1 łyżkę zimnej wody. Przyprawiamy sola i pieprzem. Liście szpinaku blendujemy razem z jagodami goi. Dodajemy do masy jajecznej. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy masę jajeczną i smażymy. ZOBACZ TEŻ: Śródziemnomorska sałatka z ośmiornicą
Bakłażan zapiekany pod czosnkowym beszamelem
Umyte bakłażany pokrój wzdłuż na pół i natnij w poprzek od strony miąższu (tak, by nie przeciąć skóry). Bakłażany ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem, dopraw je solą i pokrop oliwą z oliwek. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C (termoobieg) na 25-30 minut. Cukinię, pomidory, ...
Witaminowa bomba – owocowy koktajl
Obierz banana, ananasa i kiwi ze skórki. Jabłka nie obieramy, aby nie tracić wartości odżywczych zawartych w skórce. Wyciśnij sok z pomarańczy. Wszystkie składniki mieszaj w blenderze. SAMO ZDROWIE – SMACZNEGO! Zobacz też: Truskawkowy milkshake
Kaszotto z burakami i kozim serem
Buraki umyj, osusz i pokrój na ćwiartki. Skrop oliwa, oprósz solą i włóż na pół godz do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Po wyciągnięciu i ostygnięciu zetrzyj buraki na tarce o grubych oczkach Na patelnię z rozgrzanym masłem wrzuć cebulę ...
Lekka sałatka owocowa z marakują i granatem
Mango i ananasa pokrój w kostkę. Marakuję przekrój na pół, łyżeczką wyciągnij miąższ Wrzuć wszystkie owoce do miski, pokrop sokiem z limonki i miodem. Smacznego! ZOBACZ TEŻ: Lody z truskawkami z octem balsamicznym
Caprese z kuleczkami mozzarelli
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, oliwki w plasterki, a pomidory suszone w dosyć cienkie paseczki (w zależności od upodobania). Mozzarellę również możemy pokroić, jednak kuleczki zachowane w całości świetnie prezentują się wizualnie. Wszystkie składniki mieszamy z mixem sałat i polewamy ...