Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Serowe mity

Serowe mity

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Smakowita owsianka z kozim serem

Smakowita owsianka z kozim serem

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

Kawa po irlandzku

Kawa po irlandzku

Babeczki

Babeczki

Napój pełen witamin

Napój pełen witamin

Kurczak w migdałowej panierce

Pyszne kruche kawałki mięsa w migdałach  

składniki:

  • 4 piersi kurczaka
  • sól, pieprz
  • 100 g chipsów
  • 50 g migdałów w płatkach
  • jajo
  • 2 łyżki mąki
  • sałata masłowa
  • pół ogórka
  • żółta papryka
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki octu
  • łyżka oleju
  • pół pęczka pietruszki

przyrządzanie:

  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Mięso pokroić, doprawić solą i pieprzem. Chipsy pokruszyć, wymieszać z migdałami.
  • Mięso obtoczyć w mące, roztrzepanym jaju i chipsach z migdałami. Położyć na blasze przykrytej papierem, piec w piekarniku ok. 25 minut.
  • Ogórek pokroić w plastry, paprykę w paski, pomidory w ćwiartki. 3 łyżki wody wymieszać z octem, solą, pieprzem, olejem i posiekaną pietruszką. Sos wymieszać z warzywami. Sałatę podać z mięsem w migdałach.