Oryginalne wydanie piersi z kurczaka- w piwie!

składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- opakowanie zupy cebulowej w proszku
- szklanka jasnego piwa
- 2-3 łyżki masła
- 2 łyżki majonezu
- pieprz
- sól
przyrządzanie:
- Piersi z kurczaka natrzeć niewielką ilością soli i pieprzem, posmarować cienko majonezem, a następnie obtoczyć w sproszkowanej zupie cebulowej.
- Przełożyć do żaroodpornego naczynia nasmarowanego łyżką masła i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C.
- Piec około 45 minut, często i obficie skrapiając piwem, a od czasu do czasu smarować resztą stopionego masła. Podawać z frytkami i surówką z pora i ogórka kiszonego.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














