Kuchnia tajska jest niezwykle zróżnicowana, ale to co ją głównie wyróżnia to piekielnie ostre smaki. Dziś przedstawiamy Wam pomysł na kurczaka w sosie chili. Uwaga! Może być gorącooo... ?️?️?️
składniki: 
- 250 g piersi drobiowych pokrojonych na małe kawałki
- 2 wyciśnięte ząbki czosnku
- 4 łyżki gotowego, słodkiego sosu chili
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki sezamu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub świeżej kolendry
- olej do głębokiego smażenia
- 1 białko
- 1/2 szklanki mąki
- 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki zimnej wody
- 1 łyżka oleju
- 1/4 łyżeczki soli
przyrządzanie:
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















