Szybkie danie, bardzo pożywne i sycące.

składniki:
- filet z kurczaka
- pół szkl. kaszy kuskus
- 1/4 szkl bulionu drobiowego
- cebula
- łyżeczka słodkiej wędzonej papryki w proszku
- 1/4 czerwonej papryki
- 3 łyżki masła
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Filet z kurczaka umyj, osusz, oczyść i podziel na mniejsze kawałki.
- Na patelni rozpuść masło, wrzuć posiekaną cebulę, dodaj słodką paprykę w proszku i wymieszaj. Po 2 minutach dodaj kurczaka.
- Obsmaż z obu stron, wlej bulion i poczekaj, aż sos zgęstnieje.
- Kuskus przygotuj zgodnie z przepisem.
- Podawaj zaraz po przygotowaniu z pokrojoną w kostkę czerwona papryką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














