Klasyczny i prosty przepis na domową lemoniadę z dodatkami.

składniki:
- 1 jabłko
- 10 listków świeżej mięty
- 4 małe ogórki gruntowe
- 1,5 wody niegazowanej
- sok z 1 cytryny
- garść żurawiny
- garść porzeczek czerwonych
- kilka kostek lodu
przyrządzanie:
Do dzbanka z wodą wrzuć obrane i pokrojone w plastry jabłko, ogórki.
Dodaj sok z cytryny
Dodaj porzeczki i żurawinę
Dodaj listki mięty oraz kostki lodu.
Całość wymieszaj.
Odstaw na 20 minut do lodówki i podawaj z dużą ilością lodu
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














