Domowy likier rumowy, tylko z 3 składników. Kremowy, aksamitny i wspaniale rozluźniający. 
 

składniki: 
- 2 puszki mleka słodzonego, skondensowanego
- pół litra rumu
- mleko 2% do ewentualnego rozcieńczenia
przyrządzanie:
- mleko skondensowane włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj 2 godziny, wystudź
- jeśli używasz gotowej masy, przełóż ją do wysokiego naczynia
- gotowy karmel połącz z rumem, wymieszaj mikserem na jednolity płyn
- jeśli masa będzie zbyt gęsta, dla rozrzedzenia dodaj trochę mleka
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














