Propozycja na słodkie i pyszne ciacho.
składniki:
- 2 paczki okrągłych biszkoptów
- 2 galaretki owocowe
- 2 łyżki kakao
- 4 żółtka
- szklanka cukru
- szklanka mleka
- 2 budynie śmietankowe
- kostka masła
przyrządzanie:
- Mleko zagotuj i wystudź. Żółtka utrzyj z cukrem i budyniem, wlej do zimnego mleka i zagotuj, cały czas mieszając. Po wystudzeniu budyń utrzyj z masłem.
- Krem podziel na dwie części, do jednej dodaj kakao.
- Galaretki rozpuść w trzech szklankach wody, wystudź.
- Na dnie tortownicy ułóż warstwę biszkoptów namoczonych w galaretce, rozsmaruj na nich ciemny krem, na to wyłóż kolejną warstwę biszkoptów i biały krem.
- Wierzch wyrównaj i zalej pozostałą galaretką.
- Odstaw na kilka godzin do lodówki.