Propozycja na słodkie i pyszne ciacho.

składniki: 
- 2 paczki okrągłych biszkoptów
- 2 galaretki owocowe
- 2 łyżki kakao
- 4 żółtka
- szklanka cukru
- szklanka mleka
- 2 budynie śmietankowe
- kostka masła
przyrządzanie:
- Mleko zagotuj i wystudź. Żółtka utrzyj z cukrem i budyniem, wlej do zimnego mleka i zagotuj, cały czas mieszając. Po wystudzeniu budyń utrzyj z masłem.
- Krem podziel na dwie części, do jednej dodaj kakao.
- Galaretki rozpuść w trzech szklankach wody, wystudź.
- Na dnie tortownicy ułóż warstwę biszkoptów namoczonych w galaretce, rozsmaruj na nich ciemny krem, na to wyłóż kolejną warstwę biszkoptów i biały krem.
- Wierzch wyrównaj i zalej pozostałą galaretką.
- Odstaw na kilka godzin do lodówki.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














