Domowe lody z rabarbaru i innych dodatków. Zapomnijcie o kaloriach. To samo zdrowie i czysta przyjemność!

składniki:
- 10 łodyg rabarbaru
- 1 banan
- 2 szklanki mleka
- 4 żółtka
- 3 łyżki miodu
przyrządzanie:
- Z rabarbaru wyciśnij sok za pomocą sokowirówki.
- Następnie zagotuj go z mlekiem przez 15-20 minut i dodaj miód. Całość przecedź przez sitko.
- Żółtka roztrzep. Połącz z wywarem rabarbarowym, dodaj banana i zmiksuj na gładko.
- Włóż do zamrażalki (bądź pewna, że nie jest ciepły). Mróź przez kilka godzin. Co godzinę mieszaj, aby nie wytworzyły się kryształki lodu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














