Sprawdzony przepis na zdrowy obiad. Szpinak, śmietanowy sos i łosoś. Kombinacja smaków i aromatów wręcz idealna!

składniki:
- 50 g surowego łososia
- opakowanie sera pleśniowego
- opakowanie szpinaku
- czosnek
- śmietana 18%
- pieprz, sól
- łyżka oliwy
przyrządzanie:
- Łososia oczyścić z ości, pokroić w nieduże kawałki i podsmażyć na patelni z łyżką oliwy.
- 2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę
- Szpinak i czosnek poddusić, doprawić solą i pieprzem.
- Do pokruszonego w małe kawałki sera dodać śmietany i podgrzać intensywnie mieszając.
- Wszystkie składniki sosu połączyć razem i chwilę podgotować
- Gotowym sosem polać łososia
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














