Lekkie danie z łososiem, zarazem bardzo sycące.

składniki:
- 2 filety z łososia
- 200 g mrożonych warzyw
- 200 g makaronu szpinakowego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- W miseczce wymieszaj dwie łyżki oliwy dwie łyżki soku z cytryny, sól, pieprz. Mieszanka natrzyj filety i usmaż je na rozgrzanej patelni.
- Mrożone warzywa podsmaż na dwóch łyżkach oliwy, z sola i pieprzem. gdy będą miękkie, dodaj ugotowany al dente makaron i wymieszaj.
- Na talerzu ułóż mieszankę warzyw z makaronem, a na wierzch wyłóż usmażonego łososia.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














