
Charakterystyczne dla kuchni japońskiej danie - niepowtarzalny smak i prosta receptura
przepis z kuchni: japońskiej
czas: 30 minut
liczba porcji: 4
składniki:
750 g orientalnego makaronu błyskawicznego
5 roztrzepanych jaj
50 g marynowanego imbiru
2 dymki
2 ząbki czosnku
5 łyżek ciemnego sosu sojowego
sól, pieprz
olej do smażenia
przyrządzanie:
Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu – zazwyczaj zalewa się go na klika minut wrzatkiem albo gotouje 2-3 minuty.Pokroić i zeszklić cebulkę, imbir i czosnek na woku lub dużej patelni. Dodać jajka i smażyć przez chwilę, często mieszając. Dodać makaron oraz kilka kropel oleju sezamowego i smażyć na
dużym ogniu przez kilka minut. Polać obficie sosem sojowym.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













