Bardzo pożywne i sycące danie, każdemu posmakuje

składniki:
- cebula
- 2 łyżki oliwy
- puszka pomidorów
- liść laurowy
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
- 350 g mielonej wołowiny
- żółtko
- łyżka bułki tartej
- łyżeczka suszonego tymianku
- makaron spaghetti
przyrządzanie:
- Cebule obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oliwy. Połowę wyjąć, a do reszty dodać pomidory z sokiem, liść laurowy, pietruszkę, sól i pieprz, gotować około 15 minut.
- Do mięsa dodać żółtko, bułkę tartą, roztarty tymianek i odłożona cebulę. Wyrobić, doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kuleczki, smażyć je 8-10 minut na łyżce rozgrzanej oliwy.
- Makaron ugotować. Kuleczki włożyć do sosu pomidorowego. Makaron odcedzić, wyłożyć na talerze, dodać porcje sosu z mięsem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














