Aromatyczny makaron podany z cienką kiełbasą.
składniki:
- 200 g makaronu
- 100 g cienkiej kiełbasy
- pęczek dymki
- 8 pomidorków koktajlowych
- pół pęczka natki pietruszki
- 50 g żółtego sera
- 2 łyżki oliwy
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki. Szczypior z dymki i natkę posiekaj. Czosnek pokrój cienko, a pomidorki podziel na połówki.
- Ser zetrzyj na tarce. Rozgrzej oliwę i przez 30 sekund obsmażaj na niej posiekany czosnek.
- Usuń czosnek i na aromatycznej oliwie obsmaż plasterki kiełbasy. Dodaj szczypior i pomidorki. Podsmażaj mieszając 1-2 minuty.
- Dodaj makaron i mieszając, podsmażaj jeszcze 3 minuty, by był lekko rumiany. Przed podaniem posyp makaron serem i natka pietruszki.