Aromatyczny makaron podany z cienką kiełbasą.

składniki:
- 200 g makaronu
- 100 g cienkiej kiełbasy
- pęczek dymki
- 8 pomidorków koktajlowych
- pół pęczka natki pietruszki
- 50 g żółtego sera
- 2 łyżki oliwy
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki. Szczypior z dymki i natkę posiekaj. Czosnek pokrój cienko, a pomidorki podziel na połówki.
- Ser zetrzyj na tarce. Rozgrzej oliwę i przez 30 sekund obsmażaj na niej posiekany czosnek.
- Usuń czosnek i na aromatycznej oliwie obsmaż plasterki kiełbasy. Dodaj szczypior i pomidorki. Podsmażaj mieszając 1-2 minuty.
- Dodaj makaron i mieszając, podsmażaj jeszcze 3 minuty, by był lekko rumiany. Przed podaniem posyp makaron serem i natka pietruszki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














