Makaron inny niż zwykle. Niby wytrawny a jednak ze słodką nutą. Spróbujecie koniecznie naszego makaronu z indykiem i rodzynkami!
Zobacz też: Makaron w sosie serowo - śmietanowym
liczba porcji: 2
składniki:
- 200 gram piersi z indyka
- garść suszonych pomidorów
- 200 gram świeżego szpinaku
- 1 duży ząbek czosnku
- garść rodzynek
- oliwa z oliwek
- dowolny makaron - ok. pół opakowania
- sok z połówki limonki
- przyprawy: sól, pieprzy, bazylia, oregano, lubczyk
przyrządzanie:
- Zamarynuj indyka w czosnku, ziołach i oliwie, i odstaw na 20 min do lodówki
- W międzyczasie ugotuj makaron al dente
- Podsmaż indyka, dodaj szpinak oraz suszone pomidory
- Do indyka dodaj ugotowany wcześniej makaron, podsmaż przez kilka minut
- Na sam koniec dodaj rodzynki, wszystko dokładnie wymieszaj.
- Przed podaniem pokrop sokiem z limonki
- Smacznego!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













