Sezon na kurki trwa. Dzisiaj łączymy je z sosem śmietanowym i z świeżymi ziołami. Tak pyszne danie wykonasz w zaledwie 10 minut.

składniki:
- 200 g kurek
- 5 łyżek śmietany 30%
- porcja makaronu
- sól
- pieprz
- świeże zioła (mięta, bazylia, kolendra)
- olej rzepakowy
przyrządzanie:
- Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu.
- W tym czasie podsmażyć posiekaną cebulkę na złoty kolor.
- Dodać kurki i całość smażyć na dużym ogniu przez 8 minut.
- Do śmietany dodać 3 łyżki wody z gotującego się makaronu i energicznie zamieszać.
- Do smażących się kurek dodać posiekany czosnek, świeże zioła. Smażyć jeszcze około 4 minuty.
- Ściągnąć z ognia i wlać śmietanę. Całość energicznie mieszać.
- Doprawić do smaku i podawać z makaronem.