Oto niezwykle szybki i prosty sposób na makaron. Tuńczyk w aksamitnym sosie - pycha!
składniki:
- opakowanie makaronu tagliatelle
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- 2 średnie cebule
- 3 ząbki czosnku
- 200 ml śmietany 18%
- sól
- pieprz
- łyżeczka ziół prowansalskich
- pęczek natki pietruszki
- łyżka oleju
przyrządzanie:
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju.
Tuńczyk odsączyć z nadmiaru oleju i dodać do cebuli. Wlać śmietanę, dodać sól i pieprz do smaku, zioła prowansalskie i podsmażyć 5 minut. Na końcu dodać pociętą pietruszkę i wymieszać dokładnie.
Połączyć z makaronem.
Połączyć z makaronem.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy